Miért nem küldöd vissza?

Gyakran találkozom felnőtt emberekkel, akik arról panaszkodnak, hogy "itt", meg "ott" milyen rossz kávét kaptak, pedig közismert, nem ritkán "nagy nevű" kávéból készítették.
Első lélegzetvételre próbálom megértetni velük, hogy ez gyakorlatilag egy bulvár helyzet. Győzike sajnos ismertebb mint Maria Joao Pires, ettől még nem említhető egy lapon a két előadó kvalitása (természetesen a műfaj sem). Vagyis egy kávé nem attól jó, vagy rossz, hogy közismert, avagy sem!
Bővebben...

Öntsünk tiszta kávét a pohárba!

Egyre több cikk, riport jelenik meg az úgynevezett Speciality Coffee-k, (bár szerencsésebb elnevezés szerintem az "új hullámos" és mindjárt kifejtem miért) hazai megjelenéséről. (Speciality Coffee a továbbiakban Különleges Kávé)

Még az elején meg kell jegyezzem, hogy fontos, időszerű és indokolt a témával foglalkozni, de egyre inkább úgy tűnik, hogy jó szokás szerint kezdünk "átesni a ló, vagyis a csésze másik oldalára"!
Bővebben...

„The coffee’s past and future int he present”

Joggal merül fel a kérdés a fogyasztó részéről, hogy vajon mit is takar a Lucky Cap koncepció? Ezt a legfrappánsabban úgy tudtuk megfogalmazni, hogy „A kávé múltja és jövője a jelenben”, vagyis tiszteljük a kávé múltját, a múltban kialakult és elterjedt kávékészítési technológiákat, a kávés szakma azon képviselőit, akik, az akkori lehetőségek közepette valamit hozzátettek a fejlődéshez. Kutatjuk a jobb és jobb kávék, kávéitalok elkészítésének lehetőségeit, igyekszünk tökéletesíteni a feldolgozási és elkészítési technológiákat, egyre jobb és jobb kávékat pörkölni, készíteni, vagyis keressük a jövőt. Mindeközben a múltból és a kutatásból építkezve ezek eredményeit igyekszünk ma, a fogyasztó csészéjébe varázsolni.
Bővebben...

"Lucky Cap Hario Filter Race" a kávé világnapján

Szeptember 29-én, a kávé világnapján megrendezett "Lucky Cap Hario Filter Race" versenyen a Lucky Cap Zimbabwe AA+ Estate La Lucie kávénkból kellet italokat készíteni. A pörkölésnél azt a célt tartottuk szem előtt, hogy különösen nehéz, többféleképp értelmezhető kávéalap szülessen. Az elkészített italok számunkra is meglepetést okoztak. 12 versenyző 12, egymástól mérföldnyi távolságra található italt készített.
Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Visit fbetting.co.uk Betfair Review